Atmosferische wandelingen

Met OVpay kun je eenvoudig door heel Zuid-Holland reizen met de bus, tram en metro. Deze provincie is tot de nok toe gevuld met spannende bezienswaardigheden, steden en attracties, dus dit kan een beetje overweldigend zijn. Om ervoor te zorgen dat alles uit jouw reis met OVpay haalt, hebben we een aantal inspirerende routes samengesteld. Op deze route vind je enkele van de meest sfeervolle locaties om een mooie wandeling te maken!

Goedemorgen

Wandel door Brielle

Brielle, gelegen ten zuidwesten van Rotterdam, staat bekend om zijn historische vestingwerken en het monumentale en sfeervolle stadscentrum. De stad speelde een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis: in 1572 werd het een van de eerste steden die door de Watergeuzen werd bevrijd tijdens de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd. De imposante vestingwerken van Brielle zijn sinds het begin van de 18e eeuw onveranderd gebleven, waardoor Brielle een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland is. Brielle heeft een pittoreske uitstraling en is daarom perfect voor een ontspannende ochtendwandeling als je in de buurt bent.

Lees meer
adventure
Wandeling door Brielle

Goedemiddag

Beleef het Binnenhof

Op het Binnenhof bevinden zich de Tweede Kamer en de Ridderzaal. Naast het spotten van Nederlandse politici kun je genieten van de prachtige historische gebouwen en een rondleiding door dit belangrijke complex volgen. Vooral de Eerste Kamer en de Ridderzaal (een ceremoniële zaal uit de 13e eeuw) zijn van binnen zeer de moeite waard. Hou je van de interessante mix van oude en nieuwe architectuur? De omliggende straten van Den Haag zijn ook zeer de moeite waard om te verkennen, wat zorgt voor een spannende stadswandeling langs cultureel en politiek belangrijke bezienswaardigheden.

Lees meer
Landmarks Created with Sketch.
Ontdek het Binnenhof

Goedenavond

Strandplezier op Scheveningen

Tussen Den Haag en de zee ligt het strand van Scheveningen: het meest populaire strand van Nederland. Het is ideaal om te wandelen, zonnen, zwemmen en surfen, en ook voor het bijwonen van evenementen en genieten van heerlijk eten. Kortom, Scheveningen staat garant voor plezier het hele jaar door! Maak een wandeling langs de waterkant, verken de boulevard of breng een bezoek aan de iconische pier. Het strand van Scheveningen is perfect om te ontspannen na een drukke dag of om te dineren met uitzicht op de zee.

Lees meer
Page 1 Created with Sketch.
Geniet van Scheveningen

Hoe het werkt

In- en uitchecken met je betaalpas gaat op dezelfde manier als met je
OV-chipkaart. Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

Stap voor stap

  1. Hou je betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en je bent ingecheckt.
  2. Stap je uit? Dat gaat op dezelfde manier. En met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt.
  3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. En de prijs? Die is hetzelfde als reizen met je OV-chipkaart.
  4. Wil je de reiskosten van een bepaalde dag bekijken? Download dan de app of voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina.
De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier
Close

Beste bezoeker, we horen graag uw mening over deze website! Wilt u daarom een aantal vragen beantwoorden wanneer u bijna klaar bent met uw bezoek?,

Via de knop:

Onderaan deze webpagina, heeft u direct toegang tot de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!