Historisch Zuid-Holland

Met OVpay kun je eenvoudig door heel Zuid-Holland reizen met de bus, tram en metro. Deze provincie is tot de nok toe gevuld met spannende bezienswaardigheden, steden en attracties, dus dit kan een beetje overweldigend zijn. Om ervoor te zorgen dat alles uit jouw reis met OVpay haalt, hebben we een aantal inspirerende routes samengesteld. Op deze route vind je enkele van de meest sfeervolle locaties om een mooie wandeling te maken!

Goedemorgen

Bezoek het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Het Rijksmuseum van Oudheden, gevestigd in de historische stad Leiden, biedt een levendige inkijk in archeologie en de klassieke wereld. Met een uitgebreide collectie kun je oude beschavingen ontdekken, waaronder de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, en hun invloed op Nederland verkennen. Het museum zelf kent ook een rijke geschiedenis, aangezien het zijn 200-jarig bestaan vierde in 2018!

Lees meer
history
Rijksmuseum van Oudheden TDT

Goedemiddag

Proeverij in het Jenevermuseum Schiedam

Na je bezoek aan het Oudhedenmuseum kun je doorreizen naar het Jenevermuseum in Schiedam. Jenever is een traditionele Nederlandse sterke drank, gedestilleerd uit jeneverbessen, en heeft de basis gelegd voor het van oorsprong Engelse gin. De jeneverindustrie was eeuwenlang grotendeels gevestigd in Schiedam, wat het verhaal van jenever nauw verbindt met de geschiedenis van deze stad. Misschien kun je zelfs deelnemen aan een kleine proeverij. Vergeet ook niet een wandeling door het prachtige historische centrum van Schiedam te maken!

Lees meer
history
Historische musea tour Jenevermuseum - Tourist Day Ticket

Goedenavond

Wandel vanaf de Goudse Waag

De naam Gouda is wereldberoemd vanwege zijn kaas, maar de stad zelf heeft ook veel te bieden. Je kunt de wekelijkse Goudse kaasmarkten bijwonen, maar het stadscentrum is ook ideaal voor een ontspannende avondwandeling. Het centrale plein met de Waag (traditioneel weeghuis voor de markt) en het prachtige stadhuis vormen een uitstekend startpunt.

Lees meer
Landmarks Created with Sketch.
Goudse Waag Tourist Day Ticket

Hoe het werkt

In- en uitchecken met je betaalpas gaat op dezelfde manier als met je
OV-chipkaart. Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

Stap voor stap

  1. Hou je betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en je bent ingecheckt.
  2. Stap je uit? Dat gaat op dezelfde manier. En met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt.
  3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. En de prijs? Die is hetzelfde als reizen met je OV-chipkaart.
  4. Wil je de reiskosten van een bepaalde dag bekijken? Download dan de app of voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina.
De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier
Close

Beste bezoeker, we horen graag uw mening over deze website! Wilt u daarom een aantal vragen beantwoorden wanneer u bijna klaar bent met uw bezoek?,

Via de knop:

Onderaan deze webpagina, heeft u direct toegang tot de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!